Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Ons beleid rond pels

Verantwoorde pels

 

Op 19 december 2019 werd op de bontveiling van Helsinki voor het eerst bont dat gecertificeerd is volgens de Europese WelFur-normen verkocht.  WelFur is het grootste en meest uitgebreide dierenwelzijnsprogramma ooit geïmplementeerd op een heel continent. Voortaan kunnen enkel de pelsdierenhouderijen die het WelFur-certificaat hebben bekomen hun pelzen nog aanbieden op de bontveiling.

Unikum
WelFur is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers van zeven Europese universiteiten en heeft als doel een betrouwbaar en op feiten gebaseerd beeld te geven van het niveau van dierenwelzijn op iedere individuele pelsdierenhouderij. De bedrijfsbeoordeling, evenals de afgifte van de WelFur-certificaten wordt uitgevoerd door een onafhankelijk extern controleorgaan. De 2.918 Europese nertsen- en voskwekerijen werden de voorbije jaren allemaal één voor één op drie verschillende tijdstippen in het jaar gecontroleerd om na te gaan of ze aan de strenge Europese WelFur-normen voldeden. Twee percent voldeed niet aan de normen en kregen geen WelFur-certificaat. Jaarlijks zal er op iedere pelsdierenhouderij een opvolgingscontrole plaatsvinden. Hiermee zet de bontsector een nieuwe en zeer hoge standaard op het gebied van controle van het dierenwelzijn voor heel Europa. Dit is een unikum en nog nooit eerder gedaan door een andere sector.

FurMark
 FurMark is een onafhankelijk, wereldwijd, uitgebreid certificerings- en traceerbaarheidsprogramma 
dat in 2020 wordt gelanceerd en de consument de zekerheid biedt dat bont voldoet aan de hoogste normen rond duurzaamheid en dierenwelzijn. Het WelFur programma is hier een onderdeel van.

Indien de video niet werkt kan u deze ook hier bekijken: https://furmark.com

Schrijf u in op onze e-nieuwsbrief met tips, trends en interessante weetjes over mode en onze producten.