Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Contact

Geschiedenis van het Huis Parmentier

In 1962 richtte Marthe Bouckaert een kleine bontzaak op in Meulebeke. De jonge Marthe Bouckaert met haar rebels karakter, had een zeer vrouwelijke visie op pels. Zij was de eerste in België om een showroom te openen waar een uitgebreide collectie artisanale, jeugdige en makkelijk draagbare pelsen te zien was. Belangrijk voordeel : de mantel is onmiddellijk beschikbaar of wordt naar maat gemaakt.

Enige tijd later stelde Marthe zich de belangrijke vraag : " Waarom zouden vrouwen een pelsmantel kopen die er bijna identiek uitzag dan degene die zij reeds hadden en welke vrouw zou zich een mantel kopen die haar de look van haar oma zou geven?" Men moest het ontwerp en het gewicht herbekijken! Het is op deze manier dat zij een revolutie op gang brengt in het concept van de pelsmantel.

Begin jaren 90 ligt het Huis Parmentier aan de basis van jonge, dynamische ontwerpen, zodat het eindelijk mogelijk is om de mantels te dragen in zachtere winters zonder verpletterd te worden onder het gewicht van de pels. Dan verschijnen de kasjmier- en de regenmantels al dan niet met pelsvoering. Toen zowel als vandaag ging het om een uniek concept in België.

Marthe Parmentier ontwierp dan een confectie collectie in omgekeerd lam en leder gemaakt op een pelsstikmachine. Deze confectie bracht op deze wijze elegantie, finesse en soepelheid aan het omgekeerd lam die bij het traditionele aanbod ongekend waren. Zij startte vervolgens ook met een collectie voor heren.

In 1999 opent de jongste zoon van Marthe, Alain Parmentier, een winkel temidden van het centrum van Brussel, midden de grootste merken. Dit gaf de impuls aan Marthe om met een nieuw concept te komen: een sprankelende boutiek die een gevarieerd aanbod had van creaties in pels, omgekeerd lam, regenmantels gevoerd met pels, mantels en capes in kasjmier afgeboord met pels.

In 2021 richt het Huis Parmentier zich naar de toekomst en bepaalt het zijn nieuwe criteria voor pels: gekleurde pels, geëpileerde pels of ook materialen zoals omgekeerd lam dat warm en praktisch is, zuiver aniline leder dat zacht en soepel is, kreukbestendige regenmantels in gabardine gevoerd met pels. Het onmogelijke wordt ook bereikt TWEE, DRIE of VIER in EEN: deze FLEXIBILITEIT is een exclusiviteit van het Huis Parmentier. De lange mantel wordt in enkele seconden een korte vest, de pels kraag is afneembaar en verandert in een sjaal of stola, vest met of zonder mouwen, met of zonder pels kraag voor 's avonds.

Zeer recent heeft Alain Parmentier de dierbaarste wens van Marthe Bouckaert gerealiseerd : alle model stijlen in alle materialen beschikbaar maken. Dit is de reden waarom ook vandaag het Huis Parmentier de evolutie van de moderne materialen die in de 21ste eeuw beschikbaar zijn opvolgt om u zo een gepersonaliseerd ontwerp in het door u gewenste materiaal en kleur aan te kunnen bieden.