Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Wordt de winter 2013-2014 ijskoud ?

Wordt de winter 2013-2014 ijskoud ?

Uit cijfergegevens die het Britse Met Office (het Britse equivalent van ons KMI) heeft vrijgegeven,  eind 2012, blijkt dat de globale temperatuur van de aarde tussen begin 1997 en augustus 2012 niet is gestegen. Dit wil zeggen dat de wereld 16 jaar geleden gestopt is met op te warmen. Het Met Office baseerde zich op gegevens van meer dan 3.000 verschillende meetpunten ter land en ter zee. 
Op 12 september 2012 werd vastgesteld dat er nog nooit zoveel ijs werd gemeten op de zuidpool sinds men 33 jaar geleden is begon met de metingen. Het Vakblad Nature publiceerde onlangs nog een studie die aantoont dat het 12.000 jaar geleden op de zuidpool zelfs een graad warmer was dan nu.    
Enkele belangrijke experts zeggen dat we sedert 2008 begonnen zijn aan een periode van 20 jaar global cooling. 

Hoofdonderzoeker professor Mojib Latif is een belangrijk lid van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) van de Verenigde Naties. Dat orgaan bracht enkele jaren geleden het, met een Nobelprijs bekroonde, rapport over de klimaatsverandering uit.
Volgens het Amerikaanse centrum in Colorado, dat gegevens over sneeuw en ijs verzamelt, warmde de aarde hiervoor op door een natuurlijke cyclus in de oceaan, en niet uitsluitend door de broeikasgassen die de mens produceert Ook volgens deze studie is de wereld nu aan een koudere cyclus begonnen, met koudere winters en minder warme zomers. Deze afkoeling was al in 2008 aangekondigd. En inderdaad, de laatste jaren hebben we terug koudere winters.
De mainstreammedia maakten er tot nu toe nog weinig melding van. Blijkbaar past het niet in het ‘politiek correcte denken’ dat stelt dat de wereld opwarmt.