Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Welk model past best bij mijn figuur?

Welk model past best bij mijn figuur?

Wat is het geheim van sommige vrouwen dat zij altijd het juiste kledingstuk voor zichzelf weten uit te kiezen? Zelfkennis!

Een goede keuze maken in kleding is weten wat uw sterke en zwakke punten zijn in uw figuur en daar maximaal rekening mee te houden. Hier volgen alvast enkele tips.

Grote boezem?  
Vrouwen met een goed gevulde boezem staan goed met een  reverkraag of een sjaalkraag. Deze doorbreken de bolle bovenkant en maken zo je figuur slanker. Bij pels opteer je best voor pels verwerkt in verticale richting die optisch het bovenlichaam extra versmallen.
Kleine boezem?  
Vrouwen met een kleine boezem zijn elegant met een model met een rechte kraag, want dit accentueert hun bovenkant en doet deze iets voller lijken. Glimmende pelssoorten zoals natuurlijke, klassieke nerts  hebben hetzelfde effect als glanzende stoffen: ze doen je boezem groter lijken. Ook strikjes, plooitjes, franjes en prints een de kraag of de voorboord laten je boezem grote ogen.
Korte benen?  
Dames met korte benen ogen mooi met een korte vest maar bij voorkeur niet in een te donkere kleur. Gecombineerd met schoenen in dezelfde kleurtint van de vest ogen je benen langer. Dames met van nature lange benen ogen extra slank indien ze voor deze combinatie kiezen en bovendien opteren voor pels die in horizontale richting is verwerkt.
Brede heupen?  
Dames met brede heupen kiezen best vesten tot aan de heupen. Dit verdoezelt de brede heupen en legt het accent meer op het bovenlichaam en de taille. Door te opteren voor een pels in een bruine of bleke kleurtint en dit te combineren met een donkere of zwarte broek breng men optisch zijn figuur in balans en oogt men slanker.
Brede heupen en smalle schouders ?  
Door te kiezen voor een jasje met wat volume bij de schouders komt je figuur helemaal in balans. Zo fake je het vrouwelijke zandloperfiguur. Ook door een bontsjaal of een capeline in pels op je schouders te leggen verleg je de aandacht van je brede heupen naar boven.  Je bovenkant wordt dan letterlijk ‘eyecatching’.
Geen taille ?  

 

De belijning in je kleding kan veel veranderen aan hoe je eruit ziet. Een kort kasje die in je taille eindigt, veroorzaakt een lijn waardoor je op die plek smaller lijkt. Bij langere stuks opteert je best voor een soepele pelssoort zoals nerts of fijn verwerkt omgekeerd lam in een model dat iets getailleerd is maar net niet aansluit in de taille maar je lichaam volgt. De fijne, soepel vallende pels komt je figuur ten  goede.