Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Waarom de pasvorm van de meeste kledingmerken slecht scoort

Waarom de pasvorm van de meeste kledingmerken slecht scoort

Uit onderzoek van de hogeschool Gent blijkt dat de pasvormen van de meeste kledingmerken maar goed passen bij 30 tot 40% van hun klanten. Dit is het gevolg van de gebruikte maattabellen waarop de kledinglijnen worden gemaakt. Deze maattabellen dateren van 25 jaar geleden, en blijken voor steeds minder mensen nog representatief te zijn. 

 

In bijna alle Europese landen zijn recent meetcampagnes uitgevoerd waarbij maten en lichaamsvormen werden gemeten.  Ook de hogeschool Gent heeft 5.000 Vlamingen geanalyseerd met een 3D-bodyscanner. Daaruit blijkt dat steeds minder vrouwen, zoals in 1990, als lichaamsbouw de peervorm (smal bovenaan en breed op de heupen) hebben. De tailles van de Vlaamse dames  zijn in 25 jaar tijd flink breder geworden en  hun  lichaamsvorm gaat steeds vaker op de hoofdletter H lijken.

De meest opvallende vaststelling is dat bij vrouwen, bij  wie de tailleomtrek en gewicht hun hele leven lang toch dezelfde blijven, de lichaamsvorm ook verandert. Op hun  25ste zit  het meeste volume op hun achterwerk, maar tegen hun 50ste is dit gewicht verschoven naar boven. Met als gevolg dat wat hen perfect zat op hun 25ste toch niet meer zo goed zit op hun 50ste . De meeste Europese maattabellen , waarop kledingmerken zich baseren voor hun pasvormen, zijn dus niet alleen 25 jaar oud maar houden bovendien ook geen rekening met dit laatste. Met alle gevolgen van dien voor de pasvorm.

Bij Parmentier houden we wel rekening met de realiteit. Wij hebben op basis van de vele pasbeurten bij onze klanten een eigen maattabel ontwikkeld. Daardoor is de pasvorm van onze collectie meer aangepast aan onze doelgroep. Nu weet u wat het geheim is van onze goede pasvorm!

Daim metis