Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Voormalig voorzitter Greenpeace waarschuwt voor afkoeling aarde

Voormalig voorzitter Greenpeace waarschuwt voor afkoeling aarde

De Canadese wetenschapper Patrick Moore - een van de stichters en voormalig voorzitter van Greenpeace - heeft tijdens een voordracht ter gelegenheid van de Internationale Conferentie over Klimaatwijziging in Las Vegas gewaarschuwd voor de afkoeling van de aarde.

Moore verliet Greenpeace in 1986 vanwege wat hij omschrijft als “een trend om wetenschappelijke objectiviteit in te ruilen voor een politieke agenda, niet gedomineerd door wetenschappers, maar door milieu-extremisten”. Hij merkte op dat er de voorbije 18 jaar geen opwarming van de aarde is geweest. Hij stelt dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat aantoont dat de mens via de uitstoot van koolstofdioxide de belangrijkste factor is bij de minimale opwarming van de atmosfeer in de voorbije 100 jaar. "Er zijn zo veel klimaatvariabelen die we niet kunnen controleren. Wanneer je een experiment doet moet je alle variabelen controleren behalve diegene die je bestudeert om zo tot een goed resultaat te komen. Er zijn zelfs variabelen waarvan we niet begrijpen dat we ze niet kunnen controleren."

Volgens Moore is het virtueel onmogelijk om een experiment te doen waarbij we de impact van CO2 tegenover honderden variabelen die aan het werk zijn zouden kunnen meten. Dat is volgens hem dan ook de reden waarom het onmogelijk is om een model te ontwikkelen dat het klimaat op lange termijn voorspelt.

De wetenschapper besloot door te waarschuwen voor de manier waarop we onze kinderen onderwijzen met betrekking tot de klimaatwijziging: “Verander de manier waarop dit onderwerp aan onze kinderen wordt onderwezen. Doen we dat niet dan heb je straks een ganse generatie mensen die niets anders doen dan de klimaathysterie te volgen. Onze kinderen wordt geen logica aangeleerd, ze leren niet wat wetenschappelijke methodes zijn”. “Op geen enkele manier,” besloot Moore, “ kan de mens met zijn beperkte kennis voorspellen hoe de temperatuur op aarde zich in de toekomst zal ontwikkelen”.

Moore zei al eerder dat de klimaatopwarmingsagenda wordt ingegeven door “een verzameling van belangen van een grote elite, waaronder politici die het graag doen overkomen alsof ze de wereld aan het redden zijn, milieuorganisaties die geld willen ophalen en de agenda inzake energiepolitiek willen dicteren, het sensationalisme van de media en academici die beurzen willen binnenhalen”.