Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Tips voor het dragen van pels en omgekeerd lam bij regen en sneeuw

Tips voor het dragen van pels en omgekeerd lam bij regen en sneeuw

Bont en omgekeerd lam zijn natuurlijke kledingmaterialen die voldoen aan de natuurlijke behoefte om zich warm en comfortabel te kleden in de winter. Maar hoe gedragen ze zich bij regen en sneeuw?

Pels 
Pels kan perfect tegen sneeuw. Komt u in een sneeuwbui terecht, dan is dat geen enkel probleem. De sneeuw blijft gewoon op het bont liggen. Ook lichte motregen is geen probleem. Als u thuis komt, schudt u de sneeuwvlokjes of regendruppels van uw pels af. Niet op de pels wrijven, want dan drijft u het water in de vacht! Vervolgens hangt u uw pels op een brede kleerhanger en laat u hem rustig drogen. Hang uw pels nooit op een radiator of dicht in de buurt van een warmtebron. Eens droog, schudt u gewoon uw pels goed uit. Kammen of borstelen van bont heeft geen zin.
 

Omgekeerd lam
Uw omgekeerd lam van Parmentier is bij aankoop preventief behandeld tegen regen en sneeuw met een product zoals voor de bescherming van lederen of daim schoeisel. U herhaalt deze behandeling best jaarlijks. Bespuit enkel de daimkant van de jas (niet de pels). Komt u in sneeuw of regen terecht, schudt uw omgekeerd lam uit en hang vervolgens uw omgekeerd lam op een brede kleerhanger en laat hem langzaam drogen, weg van een warmtebron. Na het drogen ziet u soms nog kleine sporen van waterdruppels. Om dit kleine euvel te overwinnen, hoeft u enkel huid op huid te wrijven.
Bent u vergeten uw omgekeerd lam preventief te behandelen? Geen nood. Uw omgekeerd lam zal geen schade oplopen bij regen of sneeuw. Maar bij hevige regen zullen de sporen van waterdruppels wat meer opvallen. Als deze u storen zal u wat langer moeten wrijven om deze te verwijderen. 
Lukt dit niet, breng dan gerust uw omgekeerd lam naar uw Parmentier-verkooppunt. Daar zal men de vlekken voor u verwijderen en uw omgekeerd lam opnieuw behandelen tegen de regen.