Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Tentoonstelling Christian Dior - Designer of dreams

Tentoonstelling Christian Dior - Designer of dreams

De modetentoonstelling waar de modewereld het over heeft, Christian Dior – The Designer of Dreams is precies dat: een droom. Deze tentoonstelling is te zien in het iconische Victoria & Albert museum in Londen.

Dior onthulde zijn eerste haute couture collectie op 12 februari 1947, waar hij grote ophef maakte in de modewereld door een radicaal alternatief te bieden voor wat toen het dominante modebeeld voor de vrouw was in Parijs. Een strakke, eerder mannelijke stijl die weinig vrouwelijkheid uitstraalde.  Dior kwam toen met een collectie met opvallende silhouetten met een zachte schouderlijn, sterk uitgesproken taille en duidelijke heupen die de natuurlijke rondingen van de vrouw accentueerden. Deze uitgesproken taille zou het bepalende kenmerk worden van al zijn toekomstige collecties.  

Na het succes van zijn eerste collectie wachtte de modewereld ieder jaar gespannen naar zijn volgende collectie. Dior ontwierp in het totaal 22 collecties gedurende zijn carrière. Door te spelen met structuren en proporties was iedere collectie opnieuw een huldebetoon aan de vrouwelijke rondingen. In 1957 verklaarde Dior hoe hij zijn creaties ontwierp: "Ik denk bij mijn werk als een efemeer architect, toegewijd aan de schoonheid van het vrouwelijk lichaam ", een statement die zijn passie voor architectuur en mode bevestigd. Toen zijn ouders destijds van Normandië naar Parijs verhuisden moest hij, tegen zijn zin, van zijn ouders politieke wetenschappen studeren. Maar in zijn vrije tijd was Christian Dior altijd bezig met architectuur en het schetsen van kleding. In zijn modeontwerpen benadrukte hij de - in zijn ogen -  symbiotische relatie tussen beiden.

Christian Dior verwerkte ook natuurlijk bont in zijn prêt-à-porter en haute couture collecties.
Na zijn vroegtijdige en plotse dood, in oktober 1957, hebben alle creatieve directeurs bij Dior verder met bont gewerkt omdat Christian Dior altijd met de mooiste natuurlijke kledingmaterialen werkte.  In 1968 bracht Dior een innovatieve pelscollectie uit waarbij diverse nieuwe bonttechnieken werden gebruikt die het bont een totaal andere look gaven, zoals het scheren en bijkleuren van bont. Ook vandaag blijft het huis Dior verder werken met duurzame natuurlijke materialen zoals bont, leder, zijde en wol, in haar dames- en herencollecties. 

Deze unieke tentoonstelling is opgedeeld in elf thema’s waarbij u als bezoeker de belangrijkste momenten uit zijn privéleven ontdekt en een reis maakt door de tijd via legendarische ontwerpen die uit het esthetische, visionaire denkbeeld van deze couturier zijn ontsproten. Deze tentoonstelling toont hoe Christian Dior de geschiedenis en toekomst van mode voor altijd heeft veranderd en is zeker een bezoek waard.

Deze prachtige tentoonstelling loopt nog tot 1 september 2019 in het Victoria & Albert Museum - Cromwell Road – London, SW7 2RL. Een aanrader.