Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Stijgende bontprijzen op de veiling.

Stijgende bontprijzen op de veiling.

De Deense nertsenhouderij is slachtoffer geworden van een paniekreactie bij de Deense regering die naar aanleiding van enkele covid-gevallen op nertsfarms in november 2020 de opruiming van alle nertsenfarms beval, ook van honderden farms waar geen covid was vastgesteld.

Gezien Denemarken met een jaarlijkse productie van rond de 16 miljoen vellen de grootste producent is van nerts heeft dit uiteraard een inpakt op de prijsvorming op de bontveilingen. De bontveiling Kopenhagen Fur in Denemarken moest haar veiling van februari met twee extra dagen verlengen vanwege zeer actieve aankopen en een aanzienlijke hoeveelheid verzoeken die op het laatste moment binnenkwamen. De bontveiling meldt 100% verkoop van de aangeboden nertsvellen met een gemiddelde prijsstijging van 79% in vergelijking met een vergelijkbaar aanbod in september 2020.

Deze trend werd bevestigd in maart bij het Finse Saga Furs in Helsinki. Door het plots verminderde aanbod van nerts kijken ontwerpers en fabrikanten nu ook naar alternatieven voor nerts waardoor ook de prijzen van andere pelssoorten stijgen. Zo meldt de Russische veiling Sojuzpushnina voor februari dat de gemiddelde prijs voor sabelbont met 25% is gestegen ten opzichte van de resultaten van de afgelopen decemberveiling. De internationale veilingen vinden nog steeds online plaats vanwege aanhoudende reisbeperkingen en de coronapandemie.