Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Steeds meer pels uit de kast voor recycling

Steeds meer pels uit de kast voor recycling

Vrouwen halen volop hun pels uit de kast om er bij Parmentier een nieuw en eigentijds modeartikel van te laten maken. Vorig jaar hebben we een record aantal oude jassen herwerkt. Steeds meer vrouwen geven een duidelijke voorkeur voor natuurlijke, duurzame en ambachtelijke kleding in plaats van wegwerp massaproductie. Pels is immers een prachtig, authentiek natuurlijk kledingmateriaal dat perfect voldoet aan de behoefte om zich warm en comfortabel te kleden.

 

Bezit u bont die uit de mode is en/of u niet meer past, dan loont het zeker de moeite om er wat mee te doen gezien de fenomenale aanwezigheid van pels in de volgende herfst-winter collecties. Overweegt u om uw oude bontmantel tweedehands te verkoop aan te bieden aan een kennis of een advertentie voor overname van uw bontmantel te plaatsen? Kom eerst eens bij ons langs met uw pelsjas.
Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

·        Herwerken naar een actueel model. Uw oude pels kan – ongeacht maat of model – herwerkt worden tot iets compleet nieuws en hedendaags waar u volgende winter terug veel plezier zal aan beleven.

·        Naar een actueel model met een andere pelslook. De look van uw oude glimmende nertsjas kan worden veranderd in discreet fluweel door de glanzende kroonharen van de pels te verwijderen. Bovendien wordt de pels door deze verwerking ook lichter, soepeler en zeer zacht. 

·        Naar een voering. Een oude pelsjas kan, al dan niet geschoren, als voering verwerkt worden in een nieuwe regenjas van de klant.

·        Naar een plaid. Oude mantels in luipaard, ocelot en vos kunnen omgewerkt worden tot een mooie, decoratieve plaid om in uw zetel of op uw bed te leggen.

Maar opgepast: wegens de lange, koude winter en de fenomenale aanwezigheid van pels in de volgende wintercollecties  heeft ons atelier het uiterst druk. Uw oude pels brengt u dus best in het voorjaar binnen zodat deze zeker klaar is tegen het najaar.