Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Pels, de ultieme upgrade van je outfit

Pels, de ultieme upgrade van je outfit

Kate Moss, Madonna, Victoria Beckham,… . Wie toont zich tegenwoordig niet in een modieuze outfit van pels? Het is zacht, comfortabel, duurzaam en exclusief. Het straalt kracht en sensualiteit uit. Wat wil een vrouw vandaag nog meer?

De meest prestigieuze en toonaangevende modeontwerpers gebruiken de laatste jaren steeds meer en meer pels in hun collecties. Met het gebruik van pels spelen de ontwerpers in op de wensen van de vrouw. In de jaren vijftig was pels vooral een statussymbool voor de vrouw.  In de jaren vijftig stond het zelfs in de top drie van de meest gegeerde producten door vrouwen. In de jaren tachtig verdween pels uit de top 100 van deze lijst. Vandaag stijgt bont ieder jaar opnieuw naar een hogere plaats op het verlanglijstje van de vrouw. Dit komt doordat vrouwen ontdekken dat pels een trendy én duurzaam materiaal te is. Dit prachtige, natuurlijke kledingmateriaal heeft iets dat geen enkel ander kledingmateriaal bezit: het straalt kracht en sensualiteit uit en biedt een ongekend gevoel van welbehagen wanneer men er zich in hult.

Duurzaam en trendy
Pels is een bijzonder duurzaam materiaal. Een jas vervaardigd uit natuurlijke pels blijft gemiddeld 30 jaar of zelfs langer bruikbaar. Pelsjassen vervaardigd uit natuurlijke pels worden vaak terug ontmanteld en herwerkt naar een nieuw kledingstuk aangepast aan de nieuwe modetendensen.  Met de nodige aanpassingen kunnen gemakkelijk drie generaties van zo’n kledingstuk genieten.

Verantwoord bont
Accentuering van de vrouwelijke elegantie, een trendy uitstraling, een fantastisch draagcomfort – bont geeft het u allemaal. Maar de hedendaagse, bewuste consument wil zich natuurlijk niet alleen modieus kleden, maar ook verantwoord. De IFF (International Fur Federation) riep hiervoor het Origin Assured-label (OA-label) in het leven. Pels aangekocht op de veiling met dit label biedt de garantie dat de pels op verantwoorde wijze tot stand gekomen is en dat daarbij strenge normen met betrekking tot het dierenwelzijn zijn gerespecteerd. Een onafhankelijke controlerende instantie, Conecta, ziet hierop toe. Dat dit geen flauwe marketingtruc is, mag blijken uit de grote namen die het initiatief ondersteunen: Oscar de la Renta, Roberto Cavalli, John Galliano en Karl Lagerfeld.
Parmentier steunt maximaal dit initiatief van de Internationale Pelsfederatie en wil zo borg staan voor een verantwoorde keuze. Parmentier is een erkend verdeler van pels met OA-label.
 

Terugkeer naar het authentieke
Nerts mag tegenwoordig ook weer echt nerts zijn.  Nerts, op een discrete wijze verwerkt, was tot voor enkele jaren het meest gevraagde bontkledingstuk. Door de glanzende kroonharen van de pels te verwijderen krijgt men een erg zachte pels met een fluweelachtig uitzicht en met een volledig andere, discrete look dan de traditionele pels. Maar nu zien we dat meer en meer vrouwen geleidelijke terugkeren naar het echte, authentieke materiaal met de traditionele look. De vraag is nu gelijkmatig verdeeld over pels met een discrete look en pels met zijn authentieke look. Nerts mag voor veel vrouwen weer meer in het oog springen.