Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Kinderen die slapen op pels hebben later minder last van allergieën

Kinderen die slapen op pels hebben later minder last van allergieën

Slapen op dierlijke huiden kan bij een baby het risico op het ontwikkelen van astma op latere leeftijd verminderen aldus een recent wetenschappelijk onderzoek.  

Deze bevinding komt uit een studie van 2.441 gezonde Duitse baby's van wie de gezondheid werd gevolgd tot de leeftijd van 10.  Meer dan de helft ( 55 procent) sliep op dierlijke huiden tijdens de eerste drie maanden van hun leven. Bij deze groep was er 79 procent minder kans op de ontwikkeling van astma op de leeftijd van zes jaar dan bij kinderen die niet in contact kwamen met pels.

De resultaten geven steun aan de " hygiëne hypothese ". Deze hypothese stelt dat een te bacteriearme omgeving ( te hygiënische omgeving) in de eerste levensjaren de kans op gevoeligheid voor allergieën verhoogt op een latere leeftijd. Dokter Christina Tischer , de hoofdonderzoekster van deze studie in het Helmholtz Zentrum München Research Centre stelt “ Eerdere studies hebben gesuggereerd dat bacteriën gevonden in de rurale omgeving bescherming kunnen bieden tegen astma op latere leeftijd . " Volgens vergelijkbare mechanismen kan een dierenhuid een reservoir vormen waarin de verschillende soorten microben voorkomen die waargenomen worden in een rurale omgeving. Verdere studies  zijn nog nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Het zou best kunnen zijn dat het aangeraden is om kinderen in steden, in hun eerste levensjaren, in contact te brengen met dierenhuiden. Het  biedt hen tijdens hun nachtrust dezelfde microklimaat als de kinderen die opgroeien op de boerenbuiten, waardoor ze beter beschermd zouden zijn tegen allergieën op latere leeftijd.