Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Hoe uw pelsjas in een hete zomer bewaren?

Hoe uw pelsjas in een hete zomer bewaren?

Bij deze eerste snikhete dagen wordt ons vaak de vraag gesteld hoe men best zijn waardevolle pelskleding thuis bewaart.  Hier volgens 5 nuttige tips.

1. Zorg ervoor dat de pels tijdens het bewaren uit het licht blijft. Het licht kan de vacht doen oxideren en aldus van kleur doen veranderen. Ideaal is een kledingkast die u regelmatig gebruikt. Zo wordt de pels geregeld verlucht.

2. Gebruik altijd een brede kleerhanger en zorg ervoor dat het kledingstuk niet geperst zit tussen andere kledingstukken.

3. Hang uw pels niet in de kelder. De meeste kelders zijn te vochtig voor het bewaren van bont. Bezit u een plaats in huis waar het altijd fris is? Dan is dit een geschikte plaats om uw bont te bewaren.

4. Gebruik nooit een plastic hoes voor het bewaren van pels omdat die de luchtcirculatie rond de pels verhindert. Indien de jas in een kast hangt is ook een stoffen hoes niet nodig, en ook niet aan te raden, omdat de hoes de haren van de kraag platdrukt. Een stoffen hoes is vooral bedoeld voor het transport van jassen.

6. Vooraleer de jas op te bergen, kan u die best eens goed bekijken aan de sluitingen, mouwen, zakken, boorden om te controleren of alles nog in orde is. Of bent u van plan uw jas de komende winter aan te passen aan de recente modetendens? Of aan een andere maat? Dan komt u best nog voor de zomer langs. Zo vermijdt u lange leveringstijden in de winter. Controleer onze website voor de openingsuren en sluitingsdagen .