Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

High fashion verlaat de streetwear-look

High fashion verlaat de streetwear-look

Wat opviel tijdens de laatste modeweek van Parijs voor de zomercollecties van 2020 is dat de hype rond de streetwear bij de luxemerken bekoeld lijkt.

Je suis couturier” stond op de uitnodiging van Dior. In één zin maakte Dior, die vorig jaar nog volop streetwear presenteerde, duidelijk dat de streetwear-hype voorbij is. De banale sweatshirts met een opzichtig logo van vorig jaar moeten wijken voor gebreide truien met luchtige siersteken. Joggingpantalons en shorts maken plaats voor leuk creatief breiwerk. Perfect geknipte pakken in wol, leder en zijde, stijlvolle trenchcoats en zomerse klassiekers in aardse tinten passeren op de catwalk. Zo spoelden de modehuizen de kortstondige hype van de streetwear weg.

Het was in feite een vreemde combinatie: grote modehuizen die ontwerpen maakten die meer weg hadden van een training voor op de voetbal en waarbij iedere vorm van elegantie soms ver te zoeken was. Dit is niet wat van grote modehuizen wordt verwacht. Het is dus niet meer dan logisch dat de modehuizen snel besloten om terug te keren naar hun roots: mooie, elegante ontwerpen met een exclusieve look en met de nodige creativiteit ontworpen. En dit in mooie, natuurlijke materialen. Gelukkig maar, want geef toe, die streetwear trekt simpelweg op niets.


(bron: Vogue Magazine - Pinterest: The complete Christian Dior Fall 2019 Ready-to-Wear fashion show on Vogue Runway.