Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Franse modehuizen Louis Vuitton, Saint Laurent en Hermes gebruiken volop bont

Franse modehuizen Louis Vuitton, Saint Laurent en Hermes gebruiken volop bont

De grote Franse modehuizen toonden tijdens de laatste jaarlijkse Paris Fashion Week hun visie op de mode voor dit najaar en wat opviel waren de talrijke Franse ontwerpers die met natuurlijk bont werkten in hun collectie.

LOUIS VUITTON
Typisch voor de collectie van Louis Vuitton is het verwerken van hun unieke logo in tal van creaties. Niet enkel op hun handtassen, maar ook in hun kledinglijn. Zo waren er blousons en lange vesten, diverse grote kragen en sjaals in bont waarin het logo van Louis Vuitton was verwerkt. Ook bij de herencollectie was pels te zien. Onder andere lange herenjassen in geëpileerde nerts met daarop hun logo gedrukt.

HERMES
Bij de herencollectie van Hermés werd pels vooral verwerkt in combinatie met leder en omgekeerd lam. De borst- en rugpanelen waren vervaardigd uit bont en gaven ze zo de illusie van een mouwloze vest in bont die over een winterjas in leder of omgekeerd lam werd gedragen, hoewel alles één stuk vormt.

DIOR
Bij Dior was, net zoals bij Louis Vuitton, zowel in de dames- als in de herencollectie bont te zien. De trend die we al enkele jaren zien, namelijk heren in bont, zet zich blijkbaar door. Daarbij valt op dat deze bontontwerpen voor heren een steeds prominentere plaats innemen op de modeshows. Daar waar het vroeger eerder ging om discrete zwarte pels, zoals nerts en persianer, worden er nu meer opvallende pelzen en kleurcombinaties gebruikt. Zo was er o.a. een herenvest in witte nerts met zwarte strepen in verwerkt.

LANVIN
In de damescollectie van Lanvin waren diverse lange witte nertsmantels te zien waarin in de zijnaden kleurrijke motieven waren verwerkt. Een knipoog naar de sportkleding waarin volop met strepen in de zijnaden wordt gewerkt en die men nu in steeds meer collecties ziet.

SAINT LAURENT
In de bontcreaties van Saint Laurent werd opvallend veel met vos gewerkt. Vooral in korte kledingstukken. Zo waren er prachtige volumineuze sjaals in vos die gepresenteerd werden boven tailleurvestjes in combinatie met zwarte lederen laarsjes, eveneens afgeboord met pels. Zeer apart en mooi.

Andere bekende Franse modemerken die pels op de catwalk toonden in Parijs waren Chanel, Chloè, Guy Laroche, Blumarine en Miu Miu.

Ook diverse grote Italiaanse namen showden hun bontcreaties in de modeweek van Parijs, zoals Fendi, Oscar De La Renta, Valentino en Roberto Cavalli. In de Italiaanse collecties werd opvallend veel met flashy gekleurde nerts en vos gewerkt. Dit vormde een duidelijk contrast met wat de Franse modeontwerpers toonden. Maar net die variatie maakt de Parijse modeweek altijd zo boeiend.