Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

La Maison Parmentier
Artisan – Designer

KARL LAGERFELD: visionair en icoon

KARL LAGERFELD: visionair en icoon

Op dinsdag 19 februari 2019 overleed één van de grootste creatievelingen van de twintigste eeuw: Karl Lagerfeld.

Lagerfeld werd geboren in Hamburg, Duitsland, en was de creatieve geest achter de modehuizen Fendi en Chanel. In 1983 werd hij hoofdontwerper bij Chanel en daar had hij ook zijn eigen lijn Karl Lagerfeld. Hij redde Chanel van het faillissement en gaf het DNA van het huis Chanel “een modern laagje”, terwijl hij toch trouw bleef aan de “geest van Chanel”. Hij was bekend om zijn gedurfde en niet-authentieke ontwerpen en constante heruitvinding van het wiel. Hij werd door Vogue gekroond als de "ongeëvenaarde vertolker van de sfeer van het moment”. 

Lagerfeld was sedert 1968 verantwoordelijk voor de bontcollectie van het Italiaanse Modehuis Fendi (dat van oorsprong een bont- en lederwinkel was). Lagerfeld was een fervent voorstander en liefhebber van het gebruik van natuurlijk bont en leder. Hij zei ooit: 'In een vleesetende wereld, waar het dragen van leder voor schoenen en zelfs kleding iets algemeen is, is de discussie over bont kinderachtig.
Lagerfeld was een inspiratie voor velen binnen de pelssector. Hij maakte niet alleen schitterende ontwerpen maar ondersteunde de jongere generaties die op een creatieve wijze met natuurlijk bont wilden werken door te stellen dat je nooit bang hoefde te zijn voor kritiek en dat je moest uitkomen voor je overtuiging.

Karl Lagerfeld werd 85 jaar